Tillbaka till sök
Välkommen till Wikan

Servicetekniker till Alimak

Servicetekniker till Alimak


Om du vill tillhöra ett expansivt världsledande företag som tillverkar hissar för bygg- och industrisektorn då ska du söka arbete hos oss! Vi söker nu två duktiga servicetekniker som vill vara en del i vår framgång.

Om företaget
Alimak som är beläget i Skellefteå, startades 1948. Företaget är idag världens ledande tillverkare av kuggstångsdrivna hissar. Alimak har cirka 375 anställda och ingår i koncernen Alimak Group. Företaget erbjuder ett utvecklande arbete i en miljö där kvaliteté, teknik och säkerhet står i centrum. Här finns bland annat komponentsvetsning, CNC-styrda maskiner och kantpressar, laserskärmaskiner, svetsrobotar och robotar med visionssystem. Det här kan bli din arena att utveckla produktionsprocessen och genom det stärka företagets konkurrenskraft.

Dina arbetsuppgifter
Arbetet som servicetekniker innebär att du ansvarar för att utföra service- och installationsuppdrag på plats hos våra kunder. Detta innebär tjänsteresor, både i Sverige och utomlands, placeringsort är Skellefteå. Arbetet omfattar övervakning samt teknisk assistans och produktgenomgång i samband med driftsättningar. Som arbetsuppgift ingår även slutbesiktning av hiss. Viss dokumentation förekommer samt att i rollen medverka i att utveckla, marknadsföra och sälja eftermarknadsrelaterade produkter under varumärket Alimak Service.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du har gymnasial utbildning gärna inom mekanik eller elektronik (installation, automation eller dylikt). Du är van att arbeta inom området och liknande tjänster, gärna med inriktning mot felsökning och nyinstallationer av elektrisk utrustning. Du är tekniskt lagd och har goda generella mekaniska kunskaper. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska samt goda kunskaper i att arbeta med PC. Det är viktigt att du har en stor portion servicekänsla och det är meriterande om du har god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i både tal och skrift. Erfarenhet från tidigare arbete med hissar är önskvärt.

Som person är du utåtriktad och tycker om att jobba i team samtidigt som du inte är rädd för att ta egna initiativ och beslut när det krävs. Dokumenterade ledaregenskaper är meriterande och du har inga problem att ta hand om dig själv och anpassa dig till främmande situationer. Det är viktigt att du trivs med att resa inom tjänsten då dina arbetsuppgifter kan kräva att du tar uppdrag vid platser från Stockholm eller Luleå till Dubai, Singapore eller Moskva.


Information och kontakt
I denna rekrytering samarbetar Alimak Group med Wikan Personal. Passar beskrivningen in på dig är du välkommen med din ansökan via länk på Wikans hemsida, urval och intervjuer sker löpande men med sista ansökningsdag 19/1 2020. Hör gärna av dig med eventuella frågor till rekryteringskonsult, Linnéa Engman, tel: 070-39 17 434, linnea@wikan.se eller rekryteringskonsult Anna Petterström, tel: 0910-77 09 88, anna@wikan.se.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökande till denna tjänst. Tjänsten avser heltid och är en tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Facklig företrädare för Sveriges ingenjörer är Dennis Johansson, telefon 0910-871 72 och representant för Unionen är Stig Boman, telefon 0910-871 07.

Erbjudande
Vi söker talanger som trivs i en tillvaro där problemlösning och samarbete går hand i hand. Vi behöver människor som vill bidra, påverka och göra skillnad där vi tillgodoser våra kunders behov med målsättningen att överträffa deras förväntningar. Som anställd på Alimak blir du en viktig del i en gemenskap där teknikintresset delas, där du kan växa som individ. Utöver detta erbjuder vi även bland annat:

- Möjlighet till flexibla arbetstider
- Ersättning vid kostnad för tandvård
- Ersättning vid kostnad för massage
- Ersättning vid kostnad för träningskort
- Tillgång till eget gym på arbetsplatsen
- Tillgång till sjukgymnast, läkare, psykolog, mm via företagshälsovård
- Tillgång till företagets idrottsförening Alimak IF, med olika aktivitetssektioner som samordnar träffar inom fotboll, hockey, golf, cykling, mm.
- Rabatterade hockeybiljetter
- Tillgång till fjällstuga
- Avdelningsaktiviteter där företaget bidrar med personalpeng

Om Skellefteå
Skellefteå är Norrlands och Sveriges till ytan största kustkommun och en plats med ovanligt bra förutsättningar för att väcka nya tankar, förverkliga drömmar och välja sin egen väg. Med omväxlande årstider, rika naturtillgångar, korta avstånd och en starkt rotad kultur av kreativitet, entreprenörskap och jämlika möten skapar vi tid och utrymme att växa genom det kanske allra mest värdefulla: våra egna och varandras idéer.


Anställningsomfattning

Heltid

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Sista ansökningsdag

2020-01-19

Tjänstgöringsort

Skellefteå (Västerbottens län)

Registrera CV

Sök tjänsten

Är du rätt person för uppdraget? Då tycker vi att du ska söka!

Ansök nu!
Logga in Stäng

För att ge dig en bättre upplevelse av våra webbplatser placerar vi cookies på din dator, telefon eller läsplatta.

Jag förstår